Nicki Minaj

Nicki Minaj

Taylor Swift

Taylor Swift

50% 50%
45 Glasova
66 Glasova

Hip hop ili country glazba?

Draža ti je pomalo luckasta Nicki u ružičastom ili Taylor u odmjerenom klasičnom stilu? Ti biraš pobjednicu klikom miša!

BIOGRAFIJA

Onika Tanya Maraj, poznata pod imenom Nicki Minaj, američka je reperica, pjevačica i glumica, podrijetlom Indijka i Afroamerikanka rođena 1982. godine.
REPERICA GLUMICA
PJEVAČICA GLUMICA
Taylor Alison Swift američka je country-pop kantautorica i glumica rođena 1989. Jedna je od najboljih pop skladatelja, koja je više u kontaktu sa svojim unutrašnjim životom nego većina odraslih.

POČETAK

Započela je karijeru 2004. godine pjevajući prateće vokale i refrene za repere iz New Yorka. Probila se na glazbenu scenu izdavanjem mixtapeova.
2004.
2006.
U 2006. godini izdala je svoj debitantski singl 'Tim McGraw', koji se plasirao na 6. mjestu Billboardove Hot Country Songs ljestvice.

PRVI ALBUM

Prvi studijski album 'Pink Friday' izdala je u studenom 2010. godine i zasjela na sam vrh Billboard 200 ljestvice, a diljem svijeta je bila pri samom vrhu ljestvica. Samo u prvom tjednu prodano je 375,000 kopija.
2010.
2006.
2006. objavila je svoj prvi studijski album 'Taylor Swift' koji je završio je na 3. mjestu i prodan je u 39.000 primjeraka u prvom tjednu, sveukupno u 2,1 milijuna primjeraka. Sama je napisala sve pjesme na albumu.

STUDIJSKI ALBUMI

Nicki je izdala 3 miksana albuma do 2009., 3 kompilacijska albuma te 3 studijska albuma: 'Pink Friday', 'Pink Friday: Roman Reloaded' i posljednji, 'The Pinkprint', bi trebao biti objavljen ovih dana.
3
5
Do sada je izdala 4 studijska albuma 'Taylor Swift', 'Fearless', 'Speak Now', 'Red', a posljednji naziva '1989' očekuje se 27.10. 2014. Svi njezini dosadašnji albumi postigli su velik uspjeh.

NAJPOPULARNIJI SINGL

Njezin prvi službeni samostalni singl 'Your Love' s prvog studijskog albuma iz 2010. osvojio je vrhove ljestvica. Trenutni hit joj je 'Anaconda'.
YOUR LOVE
YOU BELONG WITH ME
Najpopularniji singl Taylor Swift je 'You Belong With Me' iz travnja 2009. godine objavljena kao treći singl s njezinog drugog studijskog albuma 'Fearless'.

FILM I TV

Minaj je posudila glas u animiranom filmu 'Ice Age: Continental Drift 2012.', glumački je debitirala 2014. u filmu 'The Other Woman' kao Lydia. 2013. je bila glavni sudac 12 sezoni 'Američkog idola'.
2x FILM, 1X TV
5x FILM, 3X TV
Taylor je od 2009.-2014. glumila ili posudila glas u 5 filmova: 'Jonas Brothers: The 3D Concert Experience', 'Hannah Montana: The Movie', 'Valentine's Day', 'The Lorax' i 'The Giver' te se pojavila u tri televizijske serije.

STIL ODIJEVANJA

Vrlo je zamijećena zbog stila odijevanja. U početku je pazlia da seksualno ne provocira odijevanjem i odašilje pogrešnu sliku mladim djevojkama. U djetinjstvu je počela razvijati podvojene ličnosti, jedna od njih je i Nicki Minaj.
NEOBIČAN
KLASIČAN
U početku karijere bila je prepoznatljiva po kaubojskim čizmama i haljinama. Na formalnim događanjima se pojavljuje u svjetlucavim šljokičastim haljinama. Pokušava ostvariti pozitivan utjecaj na mlade djevojke stilom odijevanja.

PRIZNANJA

Od brojnih priznanja izdvajamo da je najčešće pojavljivana ženska reperica na Billboard ljestvici, prva je osvojila nagradu za najbolju žensku hip-hop izvođačicu te je 4 puta zaredom osvojila BET nagradu.
OKO 50
OKO 140
Taylor je osvojila Grammyja, 89 nagrada samo za album 'Fearless'. Za isti album osvojila je 2009. nagradu za album godine i time postala najmlađa glazbenica koje je osvojila ovu nagradu za country glazbu.