Ljetovanje

Ljetovanje

Zimovanje

Zimovanje

50% 50%
84 Glasova
33 Glasova

Sunce ili snijeg?

Jesi li ljetni ili zimski tip? Je li više onih koji vole snijeg, kuhano vino i čaj ili onih koji vole vrućinu, kupanje i sunčanje na plažama. Daj glas svom idealnom godišnjem dobu i vrsti odmora.

CIJENA

Agencijski aranžmani u kojima su uključeni put, smještaj i obroci, prosječno su povoljniji od aranžmana za zimovanja, a troškovi skijanja mogu dodatno povećati razliku u cijeni.
POVOLJNIJE
SKUPLJE
Agencijski aranžmani zimovanja sa uključenim putem smještajem i obrocima prosječno su skuplji od onih za ljetovanja. Dodatni troškovi opreme za skijanje mogu dodatno povećati razliku u cijeni.

AKTIVNOSTI

Iako ljetovanje nudi pregršt različitih aktivnosti, većina njih poput ronjenja ili glisiranja služi relaksaciji uz, naravno, adrenalinske i rekreacijske karakteristike hobija.
RELAKSACIJA
SPORTSKE
Zimovanje nudi pregršt različitih aktivnosti, ali su najzabavnije aktivnosti povezane sa sportskim disciplinama i hobijima poput skijanja, boardinga ili sanjkanja.

TRAJANJE

Iako mnogi odlaze na ljetovanja i prije lipnja, odnosno nakon kraja kolovoza, prava ljetna sezona započinje sredinom lipnja, a vrhunac su, zbog vremena, kraj srpnja i početak kolovoza.
3 MJESECA
2 MJESECA
Iako skijaška sezona traje od listopada do travnja, najviše odlazaka na zimovanja i skijanja je aranžirano od prosinca do veljače zbog praznika i najpovoljnijih vremenskih uvjeta.

NAJPOPULARNIJE EUROPSKO ODREDIŠTE

Sicilijanska plaža Spiaggia dei Conigli zajedno sa cjelokupnom sicilijanskom ljetnom ponudom, posljednju je godinu izbila na vrh atraktivnosti i to među vrlo jakom konkurencijom.
SICILIJA
LA PLAGNE
Francusko skijalište La Plagne je 2013. godine zabilježilo 2 i pol milijuna posjetitelja, što ga svrstava na sam vrh liste najposjećenijih i najpopularnijih europskih zimovališta.

NAJPOPULARNIJE SVJETSKO ODREDIŠTE

Otočna država Maldivi u Indijskom oceanu je država koji uvjerljivo najveći prihod ostvaruje od turizma. Više od 800 tisuća turista godišnje posjeti ukupno 1200 maldivskih otoka.
MALDIVI
LA PLAGNE
Francusko skijalište La Plagne je u 2013. godini, uz titulu najpopularnijeg europskog zimovališta također donjelo i titulu za najpolularnije i najzanimljivije svjetsko zimovalište.