Ležeća kada

Ležeća kada

Tuš kabina

Tuš kabina

50% 50%
44 Glasova
42 Glasova

Tuširanje ili kupanje?

Kada je u pitanju odabir između tuš kabine i kade, osim količine prostora u kupaonici, pitanje je voliš li se više opuštati u kadi ili ti je ipak draže tuširanje? Donosimo informacije, ti odaberi!

PREDVIĐENA NAMJENA

Klasične ležeće kade su prvenstveno namijenjene za kupanje i opuštanje u ležećem položaju, za što danas mnogi nemaju vremena zbog užurbanog života.
KUPANJE
TUŠIRANJE
Tuš kabina, kao što joj ime govori, prvenstveno je namjenjana za tuširanje. Tuširanje najčešće traje kraće od kupanja, što je u današnjem svijetu prednost.

DUBINA

Kade su najčešće dubine od 50 cm s unutarnje strane, visina s vanjske strane je oko 65 cm. Dužina, a pogotovo širina može jako varirati, no najčešća je dužina od 190 do 200 cm.
50 centimetara
0 - 45 centimetara
Tuš kada može biti u ravnini s podom, no najčešće je dubine 5 - 10 cm. Postoje tuš kade veće dubine koja može doseći oko 45 cm. Najmanja dužina i širina tuš kabine su 80 x 80 cm.

PROSTOR

Za ugradnju ležeće kade potrebna je kupaonica većih dimenzija, pogotovo ako je u pitaju ugradnja slobodnostojeće kade koja stoji dalje od zidova.
VEĆI
MANJI
Tuš kabine, ovisno o dimenzijama, mogu zauzimati vrlo mali prostor pa su odličan odabir za skučene kupaonice u kojima ga treba maksimalno iskoristiti.

VRSTE

Ležeće kade se dijele na ugradbene i slobodnostojeće. Ugradbene kade su zatvorene sa svih strana keramikom ili maskom, a slobodnostojeće imaju svoje nožice i otvorene strane.
PREMA UGRADNJI
PREMA DUBINI
Najznačajnija razlika među tuš kadama je u njihovoj dubini. Tuš kade mogu biti u ravnini s podom ili mogu biti dubine do maksimalno 50 centimetara.

HIDROMASAŽA

Kade mogu imati opciju hidromasaže zrakom, vodenim mlazom ili njihovu kombinaciju. Broj i raspored mlaznica varira prema tipu kade. Integriran program za dezinfekciju i čišćenje je prednost.
DA
DA
Tuš kabine mogu imati hidromasažni program. Mlaznice mogu biti ugrađene u zid ili se u tuš kabine postavljaju hidromasažne kolone - gotove cjeline sa integriranim mlaznicama.

SAUNA I TURSKA KUPELJ

Klasična kada zbog svojih karakteristika nema opciju saune i turske kupelji, za razliku od tuš kabine koje ima ovu mogućnost zbog zatvorenosti kabine.
NE
DA
Postoje hidromasažne kabine koje su potpuno zatvorene i za razliku od običnih imaju krov na kojem se nalazi tuš i kao dodatnu opciju nude saunu i tursku kupelj.

OSTALA OPREMA

Osim opcije hidromasaže, proizvođači uz kade nude dodatnu opremu u obliku stalaka za čitanje knjiga i LED osvjetljenje za čitanje koje se montira na kadu.
DA
DA
Uz opciju hidromasaže, saune i turske kupelji, tuš kabine mogu imati ugrađene zvučnike za slušanje glazbe, interfon i telefon.

CIJENA

Ležeća kada ovisno o proizvođaču, modelu, dimenzijama i ostalim svojstvima, može imati cijenu u rasponu od oko 8 000 do preko 60 000 kuna.
VIŠA
NIŽA
Tuš kabina ovisno o proizvođaču i svojstvima, može imati cijenu od 10 - ak tisuća kuna na više. Sama tuš kada, bez kabine, može se kupiti već od 600 kn.