Klasični školski imenik

Klasični školski imenik

e-Dnevnik

e-Dnevnik

50% 50%
67 Glasova
57 Glasova

Knjiga ili aplikacija?

Elektronski imenik polako zauzima svoje mjesto u sve više škola. Imaš svoj stav o njemu? Donosimo činjenice za obje vrste imenika, a ti klikom dodjeli glas pobjedniku ovog dvoboja!

ŠKOLSKI IMENIK

Imenik je uz pregled rada i dnevnik rada dio razredne knjige koja je dio je obvezne pedagoške dokumentacije i evidencije za razredni odjel tijekom školske godine. Kod klasičnog vođenja sve je u papirnatom obliku.
KNJIGA
WEB APLIKACIJA
CARNetova web aplikacija e-Dnevnik stvorena je 2011. godine i služi za vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku. Trenutno se koristi u oko 230 škola.

KORIŠTENJE

Za svaki razredni odjel postoji samo jedan klasični imenik i nema kopija te za njegovo korištenje nije potrebna suvremena tehnologija.
NEOVISNO O INETRNETU
OVISNO O INETRNETU
e-Dnevnik je web aplikacija. To znači da je za njegovo korištenje potreban uređaj na kojem će se dnevnik pregledavati, internet i elektronički identitet za pristup.

PRISTUP

Klasičnom imeniku pristup imaju razrednik i nastavnici, a učenici i roditelji na zahtjev. S obzirom da je klasični imenik u obliku knjige, pristup mu imaju samo po jedan nastavnik.
OGRANIČEN
NEOGRANIČEN (za korisnike)
Više nastavnika istovremeno može pristupiti e-Dnevniku pomoću AAI elektroničkog identiteta, pina i jednokratne zaporke.

UČENICI I RODITELJI

Kod korištenja klasičnog imenika, roditelji su imali pristup svim podacima o ocjenama i izostancima samo na roditeljskim sastancima.
UVID NA ZAHTJEV
PRISTUP PO ŽELJI
Za učenike i roditelje postoji posebna aplikacija koja im omogućava uvid u ocjene, bilješke, izostanake i raspored zadaća. Iz pedagoških razloga, roditelji mogu vidjeti ocjene 48 sati nakon unošenja.

OBJEKTIVNOST OCJENJIVANJA

Za vrijeme unošenja ocjena u klasični imenik, nastavnik ima uvid u sve bilješke i ocjene iz ostalih predmeta, što ponekad može utjecati na objektivnost kod ocjenjivanja.
MANJA
VEĆA
Nastavnik u e-Dnevniku može vidjeti samo ocjene iz svog predmeta što povećava objektivnost kod ocjenjivanja. Razrednik može pristupiti svim predmetima.

OCJENE I IZOSTANCI

Zbog činjenice da roditelji nisu mogli pristupiti imeniku kada su željeli, odnosno ocjenama i izostancima, djeca su mogla prešutjeti neku od ovih informacija do sljedećeg roditeljskog sastanka.
TEŽI UVID
LAKŠI UVID
Zbog mogućnosti konstantnog uvida u ocjene djeca su počela više paziti kakve će ocjene biti. Roditelji na zahtjev mogu dobivati e-mail za svaki izostanak i jedinicu koju dijete dobije.

SIGURNOST

Kod klasičnog imenika može se dogoditi neovlašteni unos, ponekad čak krađa i nehotično ili namjerno uništavanje.
MANJA
VEĆA
Kod e-Dnevnika ne može doći do neovlaštenog unosa, nije ga moguće ukrasti ili uništiti kao što je to slučaj kod običnog dnevnika.