Hotel

Hotel

Hostel

Hostel

50% 50%
63 Glasova
3 Glasova

Diskrecija ili zabava?

Zamišljate li smještaj u nekom gradu kao bijeg od ljudi i potrebu za odmorom ili ste u potrazi za avanturom i druženjem? Je li vam važnija udobnost i profinjenost ili financijska ušteda?

PRIVATNOST

Hotel je češće izbor osoba koje žele više privatnosti. Vlastita kupaonica, diskretnije predvorje i tiša atmosfera pružaju gostima mir i posvećivanje vlastitom odmoru ili poslu.
VEĆA
MANJA
Hostel će češće izabrati osobe koje žele druženje. Zajedničke kupaonice, društvenija atmosfera i razmjenjivanje razgovora umanjuju količinu vremena koje možete provesti u privatnosti.

UDOBNOST

Hoteli, pogotovo oni sa više zvjezdica, gostima pružaju potpuni pa čak i luksuzni komoditet sa udobnijim krevetima, hotelskim ručnicima, sapunima, TV uređajima i ostalom opremom.
VEĆA
MANJA
Većina hostela, ovisno o kvaliteti, gostima pruža prihvatljiv komoditet, ali bez dodatne operme kao što su udobnj kreveti, ručnici, sapun, TV uređaji i sličnih luksuza u svakoj sobi.

POPRATNE AKTIVNOSTI

Hoteli će biti izvrstan odabir za osobe koje vole komfor, ali rijetko će Vam ponuditi dodatne aktivnosti izvan samog hotela, odnosno organizirane zabave ili obilaske primjerice.
OSNOVNE
ORGANIZIRANE
Ovisno od hostela do hostela, ali u velikom broju slučajeva će za goste biti organizirane tematske zabave, posjete pubovima ili primjerice odlazak na stand-up komedije u gradu.

CIJENA

Prosječno, noćenja u hotelu su skuplja od noćenja u hostelu, ponekad čak i dvostruko.
VIŠA
NIŽA
Hosteli približno iste kvalitete poput hotela prosječno imaju povoljnija noćenja, ponekad i dvostruko.

GRAD

Prema neslužbenim podacima, Peking je grad s najviše hotela na svijetu. U drugom po veličini kineskom gradu s oko 17,5 milijuna stanovnika možete birati između više od 5418 hotela.
PEKING
PARIZ
Pariz je vjerojatno grad s najviše hostela na svijetu. U glavnom francuskom gradu s približno 3 milijuna stanovnika, registrirano je nešto više od 200 hostela.

DODATNI SADRŽAJI

Kvalitetniji hoteli nude gostima mnoštvo dodatnog sadržaja poput igraonica, bazena, sauna, teretana i prostorija za pranje rublja. Luksuzni hoteli mogu nuditi i sportske terene pa čak i kina.
VIŠE
MANJE
Hosteli, pa čak i oni najkvalitetniji i najskuplji, ne nude sadržaje poput hotelskih. Bazeni, saune i teretane nisu sastavni dio hostela već ih gosti mogu potražiti u njihovoj blizini.