Gelirani nokti

Gelirani nokti

Trajni lak

Trajni lak

50% 50%
77 Glasova
503 Glasova

Gel ili trajni lak?

I gel i trajni lak imaju svoje prednosti, traju dugo i ostavljaju različit dojam. Koji je tvoj odabir? Podjeli s nama svoje mišljenje i klikom glasaj za pobjednika!   

MATERIJAL

Postoje različiti gelovi za nokte. Oni su plastični materijali koji se razlikuju po tvrdoći i načinu postavljanja, a stvrdnjavaju se pod UV ili LED lampama.
FOTOOSJETLJIV
FOTOOSJETLJIV
Soak off ili trajni lakovi su plastični materijali koji su topivi u razrjeđivačima, fleksibilni su i stvrdnjavaju se pod UV svjetlom.

PRIPREMA NOKTA

Nakon oblikovanja nokta, površinu je potrebno matirati kako bi se materijal mogao primiti za ploču nokta i da ne dođe do podizanja i pucanja materijala.
MATIRANJE
ČIŠĆENJE
Nokte je potrebno oblikovati turpijicom ili ih podrezati u željeni oblik te otkloniti masnoće s površine nokta. Trajni lak nanosi se na prave nokte, nikada na umjetne.

NANOŠENJE

Gelovi u boji nanose se u nekoliko slojeva, zatim se suše UV lampama koje služe za brže fiksiranje svih slojeva tijekom kompleksnog postupka geliranja.
U SLOJEVIMA
U SLOJEVIMA
Trajni lak nanosi se jednako kao običan, laganim i brzim potezima. Nanosi se nekoliko prozirnih slojeva laka, zatim onaj u boji. Stvrdnjava se pod UV lampom.

KVALITETA NOKTA PRIJE I POSLIJE

Geliranje ojačava prirodni nokat, pa je prikladan i za slabe nokte. Kod učestalog nanošenja može se oštetiti nokat, a zbog umjetnih noktiju može doći do valovitosti nokta.
OPADA
ISTA
Trajni lak namijenjen je za čvrste nokte, na slabim noktima trajnost je puno kraća. Nakon uklanjanja trajnog laka nokti bi trebali biti u istom stanju kao i prije tretmana, čvrsti i sjajni.

POSTOJANOST

Predviđena trajnost gela na noktima je četiri tjedna. Kako će nokti izgledati ovisi i o brzini rasta nokta. Sam gel zadržava sve karakteristike koje je imao odmah nakon postavljanja.
4 TJEDNA
2-4 TJEDNA
Trajnost laka predviđena je za dva tjedna do mjesec dana. Nokti ne mijenjaju oblik, a boja laka je postojana kao prvog dana. Točna duljina postojanosti individualna je i ovisi isključivo o brzini rasta noktiju.

IZGLED

Mnoge žene vole gel-manikuru, jer ona čini nokte izdržljivima i dugotrajnima, no ovako manikitrani nokati izgledaju neprirodno zbog zadebljanog izgleda.
ZADEBLJAN
PRIRODAN
Trajni lak daje prirodan izgled noktiju, ploča nokta nije zadebljana, a istovremeno možete obavljati sve poslove bez bojazni da ćete ga oštetili.

SKIDANJE

Skidanje gela ne treba odgađati jer može doći do podizanja od nokta i do infekcija uzrokovanih prljavštinom. Gel se odstranjuje mehanički, turpijanjem.
MEHANIČKI
KEMIJSKI
Trajni lak se uklanja posebnom tekućinom na bazi acetona s dodatkom ulja kako se nokti ne bi isušili i oštetili. Trajni lak, kao i gel, može oštetiti nokte ukoliko se ne skine na vrijeme.

CIJENA

Cijena može dosta varirati, ali ako je preniska, moguće je da se radi o gelovima niske kvalitete opasnih po zdravlje. Samo materijal košta oko 100 kn + usluga.
VIŠA
NIŽA
Iako kod trajnog laka cijena može varirati, znatno je jeftiniji nego gel. Okvirni raspon cijena u salonima je od 70 do 150 kuna.