Dubioza kolektiv

Dubioza kolektiv

S.A.R.S.

S.A.R.S.

50% 50%
78 Glasova
42 Glasova

Blam Blam ili Buđav lebac?

Predstavljamo vam dva glazbena sastava neobične mješavine glazbenih stilova. Koji ti je draži? Klikom odaberi pobjednika!

BIOGRAFIJA

Dubioza Kolektiv čini 7 članova, stil im je mješavina hip hopa, reggea, duba, rocka i bosanske folklorne glazbe. Pjevaju o političkim problemima bosanskog društva i žele pokazati 'Zapadu' kako Balkan izgleda izvan medijskih stereotipa.
BEND
BEND
Grupa Sveže Amputirana Ruka Satriania (S.A.R.S.) srpski je glazbeni sastav koji ima 7 članova. Njihov zvuk karakteriziraju mješavina reggea, ska, hip hopa i zvukovi srpske folklorne glazbe.

POČETAK

Grupu su osnovali 2003. godine u BiH A. Zvekić, A. Hasanbegović, B. Jakubović i V. Mujagić, a kasnije se pridružilo još članova. 2004. objavljuju debitantski album naziva 'Dubioza kolektiv' i njegov nastavak 'Open Wide'.
2003.
2006.
2006. u Beogradu S.A.R.S. su osnovali D. Kovačević- Žabac i A. Luković- Lukac. 2006. godine snimaju pjesmu 'Buđav lebac', koja gotovo trenutno postaje internet megahit s preko 3,6 milijuna klikova na You Tube-u.

NAJBOLJI ALBUM

2011. godine nominirani su za nagradu IMPALA-e 'Najbolji nezavisni album 2011.' s albumom 'Wild Wild East', s kojim su također osvojili 'MTV Awards – Best Adria Act'.
2011.
2011.
Drugi album 'Perspektiva' izdaju 2011. godine i nude ga besplatno fanovima koji su ga preuzeli preko 70 000 puta. Za album su dobili nagradu 'MTV Awards – Best Adria Act' i za istoimeni spot nagradu 'MTV Double Platinum Award'.

STUDIJSKI ALBUMI

Izdali su do sada 7 studijskih albuma: 'Dubioza kolektiv', 'Dubnamite', 'Firma Ilegal', '5 do 12', 'Wild Wild East' i 'Apsurdistan'. Posljednji, 'Happy Machine' izašao je ove godine i besplatno se može preuzeti njegova kopija.
7
4
Do sada su izdali 4 studijska albuma: 'S.A.R.S.', 'Perspektiva', 'Kuća časti', a u siječnju 2014. Izdali su svoj posljednji album 'Ikone pop kulture' koji se može besplatno preuzeti na njihovoj web stranici.

NAJPOPULARNIJE PJESME

Najpopularnije pjesme Dubioza Kolektiva prema glasovima članova su 'Blam Blam', 'Kažu', 'Kokuz' i 'Volio BiH'.
BLAM BLAM
BUĐAV LEBAC
Njihova prva pjesma ‘’Buđav lebac’’ odvela ih je na sam vrh regionalne glazbene scene, a 2014. je dobila i verziju na engleskom jeziku. Popularne pjesme su i 'Mir u svetu', 'Perspektiva' i 'To rade'.

KONCERTI

Dubioza Kolektiv do sada je održao koncerte na preko 30 europskih i regionalnih festivala poput 'Szieget Festival', 'Inmusic', 'Terraneo', 'Eurosonic Festival' te koncerte po raznim klubovima širom Europe.
BROJNI
BROJNI
S.A.R.S. će ponovo nastupati u zagrebačkoj Velikoj dvorani Doma sportova 25. listopada 2014. godine gdje će biti sniman prvi live album u povijesti grupe. Podršku će im davati vojska fanova iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

TURNEJA

Ekipa Dubioze u 2014. održava turneju po cijeloj Europi na kojoj promovira svoj posljednji album. Dio novca od ulaznica doniraju u humanitarne svrhe.
PO EUROPI
PO EUROPI
U periodu od izdavanja prvog albuma pa do danas, održali su preko 350 koncerata u zemlji i regiji. Jedan su od najtraženijih autorskih bendova na prostoru ex-YU.